Onze projecten

 
 
 
BEELD_PROJECTEN.jpg
 
 
COCOMAT.jpg

COCO-MAT Benelux
Het reorganiseren en wederom winstmakend maken van een lifestyle Benelux winkelbedrijf. De onderneming in de Benelux had een viertal winkels, 2 distributiecentra en 9 appartementen in eigendom. Door een strakke reorganisatie zijn er stevige kosten besparingen gemaakt, grote voorraden snel verkocht en van 9 prachtige appartementen in Antwerpen een short stay hotel bedrijf succesvol opgestart. De Benelux onderneming is onderdeel van een internationaal duurzaam lifestyle productie en winkelbedrijf.


Herfinanciering logistiek vastgoedfonds
Tijdens de crisis kwam waarde portefeuille ad €800 miljoen onder druk en hadden sommige aandeelhouders voorkeur voor snelle liquidatie en andere wilden wachten. Combinatie van gecontroleerde buy-out, splitsing portefeuille in Frankrijk, Spanje, België en Nederland voor verkoop en voor behoud. Herfinanciering €400 miljoen met twee banken.


Zonnepanelen.jpg

Financiering verduurzaming portefeuille
Investering in zonnepanelen, isolatie en warmte/koude opslag voor 10 Nederlandse verhuurde winkel/woonhuispanden als onderdeel van grotere portefeuille. Duurzamer winkels trekken betere huurders aan die zich langer verbinden aan een locatie. Door mengen financieringen per saldo geen lastenverzwaring, bankier werkte graag mee vanwege lager toekomstig risico in de portefeuille.


Arthotel Rotterdam.jpg

Art Hotel Rotterdam/Woonhotel Rotterdam
Het voortzetten van een failliete exploitatie van dit sociaal woonhotel (105 kamers). De voorziening was voor mensen met een bijstand/zorgvergoeding in een acute noodsituatie. Deze voorziening was in combinatie met een 4 sterren hotel (105 kamers). Twee woningcorporaties, Woonstad en Woonbron, waren eigenaar van het vastgoed, dat ook verkocht moest worden. Opdracht: management, continuering en verbeteren van de exploitatie tijdens het regelen van de verkoop van het vastgoed en inmiddels goedlopende exploitatie.


Royal Food Hilversum.jpg

Damascino Food
Het ondersteunen en begeleiden van twee Syrische vluchtelingen bij het starten van het eerste EKO-gecertificeerde döner/kiprestaurant van Nederland. Dit restaurant is het eerste succes van het Project Inspiratie Programma. De case van Damascino Food werd uitgebreid besproken en in beeld gebracht bij uitzendingen van Nieuwsuur en De Nieuwe Maan. Opdracht: uitwerken ondernemingsplan, selecteren van locatie, begeleiden van de overname en het regelen van de financiering. LOMAX Administratieve Diensten ondersteunt deze cliënten met de administratie in het Arabisch.


ELQ.jpg

ELQ Hypotheken NV.
Eerste non-conforming hypothekenbedrijf in Europa (Nederland). Distributie via intermediairs. Opdracht: ontwikkelen van het bedrijfsidee en de organisatie, de financiering en de marketing omzetten in een concreet bedrijf.
 


LOMAX Consultancy heeft diverse strategische projecten gedaan op non-disclosure basis, zoals het wederom ontwikkelen van een hypotheekbedrijf in Nederland en het verzorgen van de inhoud van een app voor een groot internationaal uitgeversconcern. Hierdoor kunnen hierover geen details worden weergegeven.

 


Meer weten? Neem gerust contact met ons op.