Project Inspiratie Programma (PIP)
Het Project Inspiratie Programma (PIP) is in 2016 gelanceerd en richt zich op de doelgroep potentiële vluchtelingen, vluchtelingen, asielzoekers, statushouders en nieuwe Nederlanders die vanuit een intrinsieke motivatie zelfstandig ondernemer willen worden en succesvol kunnen blijven in Nederland. PIP is een individueel traject waarbij de doelgroep in de eigen taal (Nederlands, Engels, Frans, Duits, Arabisch (diverse dialecten), Berbers (Tariffit/Riffijns), Farsi, Russisch en Oekraïens) intensief wordt begeleid en ondersteund in het opstellen van een eigen ondernemingsplan en financiële modellen, aanvragen van een verantwoord financieringspakket en de start van de onderneming. Daarnaast kan de ondernemer coaching ontvangen na de start. 

PIP Gemeenten
Wij helpen Nederlandse gemeenten om succesvol te worden in hun beleid om de doelgroep van bijstandsgerechtigden tot belastingbetalers te maken. Gemeenten kunnen bij ons terecht voor de volledige startersbegeleiding van deze doelgroep; van inspiratie tot uitvoering. Wij begeleiden gemeenten ook bij het implementeren van PIP binnen de reeds bestaande ambtelijke bezetting.

PIP Individueel
Cliënten kunnen zichzelf ook bij ons aanmelden. Wij proberen dan altijd in overleg te treden met de gemeente. Mocht het zo zijn dat hier geen samenwerking uit volgt en de cliënt wil toch met ons doorgaan, dan bekijken wij altijd samen naar de mogelijkheden van de begeleiding.

Fases
PIP bestaat uit 6 verschillende fases, maar PIP kan ook naar behoefte worden opgezet met één of meer fase(s). Deze fases zijn hieronder weergegeven.

BEELD_FASERING.jpg

Ondernemersadvies
Ondernemen is een kans zien, de visie hebben om daar meer van te maken en het vermogen hebben die gedachte ook in de praktijk te brengen. Ondernemen is ook beslissingen nemen. Niets blijft zoals het ooit was en dat is maar goed ook! Soms moeten de bakens worden verzet, of komt er een kans langs die niet mag voorbijgaan. Gaan we voor die nieuwe kans een nieuw bedrijfsonderdeel oprichten, of kopen we een bedrijf? Elk van deze mogelijkheden heeft andere gevolgen voor de verschillende delen van het bestaande bedrijf. Om risico’s te beheersen moeten beslissingen worden voorbereid zodat kansen op een goede manier kunnen worden benut. MKB-ondernemers kunnen relevante, betrouwbare en op hun situatie toegepaste ondersteuning goed gebruiken. De dienstverlening van LOMAX kan beperkt worden tot onderzoek en strategisch advies, maar kan ook worden uitgebreid tot en met project- en (interim) management en ondersteuning op administratief, juridisch en marketinggebied.

Financieringsadvies
Ondernemers staan vaak voor beslissingen waardoor hun bedrijfsfinanciering opnieuw tegen het licht moet worden gehouden. Is het een eenmalige transactie die los van de rest van de bedrijfsfinanciering kan worden geregeld? Of is het beter om de totale bedrijfsfinanciering te actualiseren waarin deze nieuwe of andere kredietbehoefte wordt meegenomen? Het is vaak meer werk om dergelijke vragen te beantwoorden dan op het eerste gezicht lijkt. Blijf ik bij mijn huidige financiers en zo niet: welke nieuwe financier past bij mijn onderneming en bij mij? Welke combinatie van financieringsbronnen is optimaal voor deze situatie?

Financieringsvormen
Eigen vermogen kan bij de bestaande aandeelhouder vandaan komen, maar het is ook mogelijk om een mede-investeerder te selecteren die behalve geld ook andere inbreng heeft (bijvoorbeeld expertise, of een netwerk). Er zijn op dit moment veel manieren om geld te lenen voor uw bedrijf.

Financieringsadvies
LOMAX heeft de contacten om samen met de ondernemer het juiste financieringspakket te arrangeren en uit te onderhandelen (denk aan BBZ, PTO, bedrijfskrediet, leasing, rekening courant, achtergesteld krediet/financiering en eigen vermogen). Als je met een financier in zee gaat is dat ook niet voor de korte termijn maar voor de lange termijn. Zo’n relatie moet een win-win zijn en dat vereist kennis van zaken, toegang tot up to date marktinformatie, transactie-ervaring en een bewezen goed netwerk. Weinig ondernemers hebben de mogelijkheid dergelijke beslissingen op een goede manier naast hun andere werkzaamheden voor te bereiden en uit te voeren. Consultants van LOMAX hebben de ervaring op dit gebied, opgedaan in onder andere strategische functies van banken en andere ondernemingen. Wij maken complexe zaken transparant en overzichtelijk, en desgewenst voeren we het projectmanagement van de transactie ook uit voor onze klanten. Voorspelbaar resultaat, zoals afgesproken.

Juridische dienstverlening
Bij vrijwel ieder project zijn er juridische aspecten betrokken (denk aan huurcontracten en andere documentatie). Onze consultants helpen met het maken van de juiste keuzes en adviseren over uiteenlopende vraagstukken die betrekking hebben op de projecten van de cliënten van LOMAX. Onze juridische consultants hebben oog voor detail en staan het gehele traject aan uw zijde om u van raad en daad te voorzien. Deze dienstverlening wordt in diverse talen aangeboden. Dus, van uiteenlopende, gecompliceerde vraagstukken over corporate law, tot aan persoonlijke vragen over lokale wet- en regelgeving, bij de juristen van LOMAX bent u aan het juiste adres. Heeft u interesse in onze juridische dienstverlening? Of wilt u gewoon meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: juridisch@lomaxconsultancy.nl

Administratieve dienstverlening
Het doen van de administratie is essentieel voor het succesvol maken en behouden van uw onderneming. Onze administratieve consultants zijn experts op administratief gebied en kunnen al dat werk uit handen nemen. Dit doet LOMAX in samenwerking met AA accountants. Deze dienstverlening wordt in diverse talen aangeboden. Dus: wilt u geholpen worden bij de in – en verkoopadministratie, btw-aangiftes en het opstellen van de jaarrekening? Dan bent u bij LOMAX aan het juiste adres! Heeft u interesse in onze administratieve dienstverlening? Of wilt u gewoon meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op: administratie@lomaxconsultancy.nl

Marketing en Communicatie
Om de herkenbaarheid van uw bedrijf te verhogen is een passend en in het oog springend logo,  bijpassende huisstijl, sociale media aanwezigheid en website onmisbaar. Het bedenken van een passende huisstijl en logo, het opzetten van een website en beheren van de sociale mediakanalen voor uw bedrijf kan echter een tijdrovende bezigheid zijn. LOMAX kan u hierin behulpzaam zijn. Wij maken gebruik van gespecialiseerde bedrijven die met u persoonlijk het gesprek aangaan. Samen met u kijken zij wat passend is bij u en uw bedrijf. Zij denken met u mee, bijvoorbeeld over de vraag wat uw bedrijf wil laten uitstralen. U wordt in elke stap van het proces betrokken met als uiteindelijk doel een uitstraling dat staat als een huis!
Heeft u interesse in deze dienstverlening? Of wilt u gewoon meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op: marketing@lomaxconsultancy.nl

 


Benieuwd naar onze projecten? Klik hier >